2013 Február / Szellőztetés

 

Ön, amikor szellőztet, milyen levegőt enged be a lakásába?

Itt megnézheti:

http://www.kvvm.hu/olm/map.php

A szmog nem csak a nagyvárosokra jellemző. A völgyekben ugyanis olyannyira megrekedhet a levegő, hogy az itt élők ugyanolyan légszennyezettségnek lehetnek kitéve, mint a nagyvárosok lakói. Szmogszennyezettség esetén a levegőben elsősorban a szálló por mennyisége növekszik meg, ami a levegőben szálló szilárd részecskéknek az összessége, s közel sem azonos azzal a porral, amit egy poros úton járva lélegzünk be. A szálló por különböző méretű részecskékből áll (általában még az emberi hajszál átmérőjénél is kisebbek), s ez okoz komoly egészségügyi kockázatokat. A napi megengedett koncentráció, s egészségügyi határérték 50 mikrogramm/köbméter. Ha efölé emelkedik a légszennyezettség, az már kifogásoltnak tekinthető.

A Levegő Munkacsoport egyik tanulmánya szerint évente 16 ezer ember hal meg hazánkban a légszennyezettség miatt. Ezzel egyébként elsők vagyunk Európában a légszennyezettség okozta halálok számában.

Az apró szemekben kén-dioxid, nitrogén-dioxid, szén-monoxid, ólom, higany, és benzol is található, de ha ez nem volna elég, bizonyítottan rákkeltő hatású anyagok és vegyületek is jelen vannak a szennyezett levegőben (arzén, kadmium, nikkel, króm, berillium, vinil-klorid, stb.). Ezek az apró porszemek pedig ugyanolyan hatással vannak a tüdőre, mint a dohányzás, így akár tüdőrákot is okozhatnak. A részecskék olyan aprók, hogy nem állnak meg az orrban, mint a nagyobb porszemek, hanem lejutnak a tüdőbe, és így bekerülnek az agyba és a véráramba is. Ha sokáig kénytelen szennyezett levegőben élni valaki, kialakulhat krónikus hörghurut, hörgőtágulat is, az asztmásoknál pedig roham is.

Ön, amikor szellőztet, azt a levegőt engedi be a szobába, ami kint van. A HYLA képes arra, amire az Ön szervezete nem. Kiszűri az egészségre káros 10 μm-nál, sőt az 5 μm-nál kisebb méretű porszemcséket is, ami már bejutna a tüdejébe, véráramába! (lsd: http://www.qualitylifehungary.hu/tiszta-levegoszennyezett-levegoasztmaatkapordrexlers/ )

 Használja naponta a HYLA légtisztító funkcióját,

 a HYLA megóvja Ön és családja egészségét is!

Quality Life Team

Vissza a Hírlevél oldalra