Tegyünk érte
Mire megoldás?

Tiszta vizet szeretnénk?

Tegyünk érte!

 

A különféle háztartási vegyszerek egészségkárosító hatása közismert. A kőolaj-származékokat tartalmazó toxikus szerek előállítása hozzájárul a nem megújuló energiaforrások kimerüléséhez; használatuk során a beltéri levegő szennyezését okozzák, ez pedig egészségkárosodáshoz (például asztma, allergia kialakulásához) vezethet; használatuk után pedig a csatornahálózaton át a természetbe jutva szennyezik a vízkészleteinket.

Tény: Annak ellenére, hogy bizonyos vegyi anyagok gyártását és használatát szigorúan szabályozták, 1970 óta a világszerte eladott vegyi anyagok mennyisége kilencszeresére növekedett.

A megfelelő tisztítószerek megválasztása különösen fontos, hiszen így elkerülhető – de legalábbis csökkenthető – a használatukból eredő egészségügyi, biztonsági kockázat és környezetszennyezés. A legújabb tanulmányok szerint a betegségek akár 25 %-a is összefüggésben lehet a vegyi szennyezéssel! Rák, asztma, allergia, leukémia, terméketlenség/meddőség, idegrendszeri károsodás, születési és fejlődési rendellenességek.

Fontos kiemelni, hogy bár több esetben az egészség és egyes vegyi anyagok közötti közvetlen összefüggés jól ismert (példa erre a benzol és a leukémia kapcsolata), a legtöbb ártalmas hatás több ok együttes hatásának eredménye, azaz figyelembe kell venni olyan tényezőket is, mint például az öröklődés, az életmód, az étrend, vagy a légszennyezés.
Kapcsolódó cikk -> A takarítás káros az egészségre?

 A hagyományos tisztítószerek károsak az emberre és a környezetre.

A hagyományos tisztítószerek olyan anyagokat tartalmazhatnak, amik biológiailag nehezen vagy nem teljesen bomlanak le. Ezek károsíthatják a vízi élőlényeket, felhalmozódhatnak a környezetben vagy organizmusokban. Az agresszív tenzidek (felületaktív anyagok) károsítják a bőrt. A szintetikus illatanyagok és tartósítók a vérben kimutathatók, tehát közvetlenül terhelik az emberi szervezetet.

Mi lenne a legjobb megoldás?

Csak természetes, növényi és környezetbarát anyagok felhasználásával készült, biológiailag teljesen lebomló anyagokat kellene otthon használnunk. Így nemcsak magunkat, családunkat, de környezetünket is meg tudjuk óvni a káros anyagoktól.

Természetes erejű tisztítószereink, a Club of Wellnesstől, kizárólag biológiailag lebomló felületaktív anyagokat (tenzideket) tartalmaznak. Ezek megfelelnek a törvény követelményeinek anélkül, hogy ökológiai vagy biológiai adalékanyagot tartalmaznának.

Ha Ön is környezettudatos vásárló és szeretné családját biztonságban tudni, akkor használja tiszta, teljesen lebomló tisztítószereinket.