Víztísztítás aktív szénnel
Mire megoldás?

 

Tiszta Víz Program

Víztisztítás

aktív széntömb szűrőrendszerrel

A tiszta víz érték, nélküle nincs élet, nincs egészség.

Az aktív szenet már egy évszázada használják ivóvíz tisztítására. Európában és az USA-ban sok vízszolgáltató cég használja, mint egy bizonyítottan szerves szennyeződést megkötő anyagot. Működési elve: a legtöbb szennyeződés szenet tartalmaz és a szénmolekulák könnyen kapcsolódnak egymáshoz, vonzzák egymást. Az aktív szenes szűrők megkötik az oldott szerves anyagokat, ezért alkalmasak a vízben található szennyező anyagok eltávolítására.

Kapcsolódó cikk -> A víztisztítók fajtái

Ezekről az aktív szenes víztisztító készülékekről azt kell még tudni, hogy a vízben lévő “hasznos” ásványi anyagokat vagy egyáltalán nem szűrik ki, vagy csak nagyon kis mértékben, elhanyagolhatóan szűrik. Mert az ásványi anyagok szervetlenek! Így azok a vízben maradnak! A háztartási aktív szénszűrők közötti tényleges különbség a használhatóságukban rejlik. Hiszen a szűrők nem nyújtanak biztonságot a patroncsere folyamán bekövetkező felhasználói hibák ellen. Még a kiváló minőségű szűrőknél is előfordulhat, hogy rosszul szerelik fel, így a szűrőhatásuk nem érvényesül. Ezen kívül a szűrőcsere a hagyományos szűrők esetében többnyire csak nagy erőkifejtéssel és speciális szerszámokkal végezhető el.

Miben különbözik ez az aktív szénszűrő a többitől?

  • Természetes anyagból, kókuszrostból készült kiváló minőségű aktív széntömb. Nem az égetett műanyagból készített olcsó szén.
  • 0,5 µm pórusméretű széntömb technológia, ami visszatartja a részecskéket és véd a baktériumok ellen.
  • Csak a szűrőegységet kell kicserélni 6 havonta, maga a készülék megmarad
  • Easy Lock Systemmel rendelkezik, mellyel egyszerű és biztonságos a szűrőcsere.

Igyon Ön is tiszta, egészséges vizet otthon, a saját vízcsapjából!