Gyógynövények használata hagyományos módszerekkel
Napjainkban a gyógynövények alkalmazása reneszánszát éli, szaporodnak a gyógynövényeket forgalmazó szaküzletek és nálunk is egyre többen ismerik fel áldásos, természetes hatásukat.
Még a modern gyógyszeriparban is egyre erősödik az a tendencia, amely a növényi kivonatokat tartalmazó készítmények gyártását és forgalmazását helyezi előtérbe a vegyi úton előállított szerekkel ellentétben.
A gyógynövények felhasználásának egyik nagy területe az élelmiszeripar, ahol szintén érzékelhető a természetességre való törekvés és a bioélelmiszerek fogyasztása is egyre népszerűbb. Ezen a területen egyébként is nagy hagyományokkal rendelkeznek a gyógynövények – gondoljunk csak a fűszerek világára – hiszen az ismert fűszernövények szinte kivétel nélkül gyógynövények is (pl. köménymag, kakukkfű, ánizs, koriander, fokhagyma stb.).
Kapcsolódó cikk -> Kis gyógynövény határozóSzintén egyre nagyobb szerepük van a gyógynövényeknek a kozmetikumok és a háztartási anyagok világában. A bőrbarát, természetes összetevők iránti növekvő igény arról győzi meg a különböző kozmetikai, illetve vegyipari gyártókat, hogy minél több gyógynövényi alapanyagot és hatóanyagot építsenek be termékeikbe.
A XXI. század ismét a gyógynövények évszázada. A gyógynövények gyógyító ereje a modern tudomány és technika eredményeivel ötvözve ma már mindenki számára rendelkezésre áll, hogy visszanyerje és megőrizze testi, lelki és szellemi egészségét.
Hogyan fogyasztjuk leggyakrabban a gyógynövényeket?
Tea formájában.
1-2 teáskanálnyi szárított gyógynövényt pohárba teszünk, majd a felforralt vizet ráöntve 5-20 percig áztatjuk a használati útmutató szerint. A forró víz hatására a hatóanyagok jó része elvész. Ezután leszűrjük, magát a gyógynövényt kidobjuk és csak annak levét isszuk meg. Így a hatóanyag hasznosulása nagyon kevés.
Milyen módszerrel lehet a gyógynövények hasznosulását 100%-ra növelni?
A megoldást nálunk megtalálja!