A fájdalom ördögi köre

Mozgásszegény életmód

 

Egyre inkább felerősödik a civilizációs ártalmak patológiai szerepe. Ide tartoznak a mozgásszegény életmód következményei, a helytelen táplálkozásban rejlő rizikótényezők, az egyre fokozódó környezetszennyezés és a fizikai, kémiai, biológiai ártalmak miatt megjelenő újabb kórokozó tényezők, valamint a sokasodó stressz hatások testi egészséget és lelki egyensúlyt veszélyeztető következményei. Ezen ártalmak jelenlétének feltárása, lehetőség szerinti kivédése, hatásaik elkerülése érdekében folytatott tevékenység minden ember saját felelőssége és feladata.

Kapcsolódó cikk -> Mozgásszegény életmód hatásai

Az embereknek szükségük van mozgásra ahhoz, hogy egészségesek és aktívak maradjanak. Sajnos manapság az egyre elterjedtebb ülő életmód miatt az egyoldalú statikus testtartás a gyakoribb. Ülünk munka közben, az autóban, a számítógép előtt, pedig az ember a természeténél fogva mozgásra termett.
Az edzett és erős izomzat elengedhetetlen a jó közérzetünk, erőnlétünk és fittségünk megőrzéséhez. Az izommozgás nem okoz fájdalmat és a rendszeres testmozgás véd a gyors fizikai kimerülés ellen.

Ha nem mozgunk és nem figyelünk testünk vészjelzéseire könnyen belekerülhetünk egy ördögi körbe:
Hogy történik ez általában? Szép fokozatosan úgy, hogy észre sem vesszük.

Ne várja meg, amíg eljut az utolsó szintre, vegye kezébe életét és egészségét.
A rendszeres mozgás egy rendkívül hatékony és TERMÉSZETES elixír. Használja!

Egyre több emberben tudatosul az életmódváltás gondolata, hogy valamit tenni kell a jobb állóképességért, erősebb immunrendszerért, az egészséges és vitális életért.

De mit tegyek? Hogy kezdjem el?

Nálunk megtalálja a megoldást!