Porhintés, avagy mi a szépségipar célja

Porhintés, avagy mi a szépségipar célja

 

Az egészséges bőr nem kifizetődő. Miért?
Gondoljon bele, hogyha mindenkinek tökéletesen funkcionálna a bőre, szép lenne és egészséges, hamvas és megfelelően hidratált, nem lennének komedók és pattanások, akkor kinek adnák el azt a sok “ellenszert”?
Ezért a gyártóknak az az érdekük, hogy minél több problémás bőr “szülessen”.
És ennek érdekében tesznek is eleget. A mai kozmetikai ipar elve épp ezért: látszólag javítunk, hosszú távon rongálunk. Minden eszközt megragadnak, hogy olyan tudományos ténynek feltüntetett tévhiteket és hazugságokat dobjanak be a köztudatba, ami az ő malmukra hajtja a vizet.

A természetes anyagok drágák
Mivel drágák, kevesebb rajtuk a profit; ráadásul a természetes anyagokat nem lehet sem szabadalmaztatni, sem levédetni. Márpedig egy ilyen szabadalom milliárdokat hozhat a konyhára. Ezért mindent szintetizálnak, a lehető legolcsóbb eljárással.
Gondoljon csak bele, hogy járnak jobban, ha 1 liter nyersolajból üzemanyagot gyártanak, aminek literjét 250 Ft-ért tudják eladni, vagy ha testápolót, aminek literje 2000 Ft-ba kerül? És vajon mennyibe kerül 1 liter természetes olaj, mondjuk egy hidegen sajtolt szűz olíva? Kb. 3000 Ft? Akkor mit érdemes nyersanyagnak használni? A kőolajat, vagy az olívát?
Ráadásul a növényeket termeszteni kell, vagy kézi erővel begyűjteni. Belőlük a hatóanyag kivonása drága és macerás. Mennyivel egyszerűbb mindent fillérekért szintetizálni! Csak azt felejtjük el, hogy a szintetikumok soha nem hatnak úgy, mint a valódi növények, ráadásul nagy részük mérgező, allergén, vagy rákkeltő.
Aztán itt vannak az illatok: a szintetikus illatok előállítása szinte nem kerül semmibe, ahhoz képest, amennyibe egy természetes illóolaj kivonása kerül. 1 liter 100%-os rózsaolajhoz több mázsa szirmot használnak. Kinek éri ez meg? Használóknak megérné, ugyanis a természetes illóolajok gyógyhatásúak is, normalizálják az egész szervezet működését, míg a szintetikus illatok a limbikus rendszeren (szagérzékelés) keresztülhatva agykárosító hatásúak. Legjobb esetben is migrént, fejfájást, vagy alvászavarokat idéznek elő.

A tiszta kozmetikumok árusítását ellehetetlenítik.
A multiknak nem érdeke, hogy tiszta kozmetikumok kerüljenek a piacra, mert számukra az egészséges bőr lenne a legnagyobb konkurencia. Különböző törvényekkel akadályozzák a tiszta termékek forgalomba hozatalát, pl. megszabják, hogy milyen, és mennyi tartósítószert kell tartalmaznia egy terméknek. Ha valamiben nincs, az szerintük veszélyes.
Egy terméknek minimum 3 évig el kell állnia a törvény szerint. Képzeljék el mi mennyiségű tartósítószert jelent ez egy romlandó növényi anyagot tartalmazó krém esetében! Bezzeg a szintetikumok nem romlanak! A kőolaj évmilliárdokig eláll!
Lehetne tartósítani természetes anyagokkal is (C-vitamin, E vitamin), de ez az eljárás a multiknak drága, a törvény pedig nem kultiválja. Ha mégis megjelenik a hagyományos kereskedelemben valamilyen tiszta termék, azt vagy betiltatják, vagy nem lesz konkurens, mivel a természetes összetevők miatt magasabb lesz az ára.

Mi mégis vállalkozunk természetes és egészséges termékek forgalmazására, mert hiszünk abban, hogy az embereknek fontos saját egészségük, életük.

 
 
Vissza a Megoldásra