Ági saláta

Ági saláta

 

A dietetikus véleménye: Alacsony energiatartalom és sok kalcium jellemzi ezt az ételt. Emiatt különösen ajánlható fogyókúrázó hölgyeknek, akiknek csontjaik egészségére is vigyázniuk kell.

Idő: 30 perc     Nehézség: könnyű

 Hozzávalók:

  • 10 dkg Gomolya, vagy szlovák Bryndza juhtúró
  • 2 ek. natúr joghurt vagy kefír
  • 1 szál zöldhagyma
  • 2 sárgarépa
  • 1 karalábé
  • 3 ek. csemege kukorica megfőzve
  • 3 ek.  zöldborsó megfőzve
  • 1 nagy kígyóuborka
  • 1 jégcsapretek (ill. több pirosretek)
  • 1 nagy alma
  • 1 csomag Sport sajt, vagy mozarella

Elkészítése:

A juhtúrót egy nagy salátástálban villával összenyomjuk és a joghurttal felhígítjuk, jól elkeverjük simára. A hagymát vékonyan felkarikázzuk és a zöldségeket kicsi kockákra felvágjuk. Az összetevőket beletesszük a juhtúróba és átkeverjük. A sport sajtot ugyanúgy kockára vágjuk és hozzáadjuk. Vacsorára vagy natúr húsok (csirke, hal) mellé ajánljuk.

 

Tápanyagtartalom egy adagban:
Energia:  248 kcal (1037 kJ)
Fehérje:  14,5 g
Zsír:  13,8 g
Szénhidrát:  15,5 g
Koleszterin:  34,89 mg
Rost:  4,3 g

C-vitamin:  56,4 mg
B12-vitamin:  0,45 ug
Kalcium:  360,46 mg
Vas:  1,72 mg
Nátrium: 355,8 mg

 

Vissza a Vitálkonyhára