Alma-banán saláta

Alma-banán saláta

 

A dietetikus véleménye: Nagyon egyszerű, ám értékes édesség receptje. Minden fogyókúrázónak ajánlott, de valószínűleg senki sem fog ellenállni neki – még a legkisebbek sem. Szénhidráttartalma nagyrészt összetett cukrokból származik, sok rostot tartalmaz, ezért hosszabb távon is biztosítja az optimális vércukor-szintet.

 

Idő: 30 perc     Nehézség: könnyű

Hozzávalók:

  • 1 darab alma
  • 1 darab banán
  • 1 teáskanál fahéj

 

Elkészítése:

Az almát meghámozzuk, vékonyan felszeleteljük. Lábosban megmelegítjük, majd mikor már puhul, összekeverjük a villával vagy turmixgéppel pépessé nyomott banánnal. Folyamatosan kevergetjük úgy 3-4 percet. Utána elsimítjuk az edény alján, és kicsit hagyjuk keverés nélkül puhulni (kb. 1 percet). (A villanysütőt ilyenkor már ki is lehet kapcsolni.) Rárakjuk a fahéjat, jól elkeverjük, nem baj ha az alma ilyenkor apró darabokra törik.

 

Tápanyagtartalom egy adagban:
Energia:  133 kcal (556 kJ)
Fehérje:  1,6 g
Zsír:  0,5 g
Szénhidrát:  29,75 g
Koleszterin:  0 mg
Rost:  5,2 g

C-vitamin:  12,46 mg
B12-vitamin:  0 ug
Kalcium:  144,25 mg
Vas:  1,65 mg
Nátrium:  23,71 mg

 

Vissza a Vitálkonyhára