Almás csirkemell

Almás-hagymás csirkemell csíkok

 

A dietetikus véleménye: Finom, pikáns csirkemell. Kevés olívaolajjal készíthető, mert az alma és a hagyma enged annyi levet, hogy szaftos legyen az étel. Jó étvágyat!

 Idő: 30 perc     Nehézség: könnyű

 

Hozzávalók:

 

  • 15 dkg csirkemellfilé
  • 1 fej vöröshagyma
  • 15 dkg savanykás alma
  • 1 kk olívaolaj

 

Elkészítése:

Egy teflon edény aljára 1 kk olívaolajat öntünk /vagy a pumpás olajspriccelőből egy nyomásnyit/, rátesszük a felkarikázott hagymát, jól átpároljuk, pirítjuk. Utána jöhet a csíkokra vágott csirkemell filé, ha már minden oldala fehér, beletesszük a vékonyra szeletelt almát. Óvatosan megsózzuk, addig pároljuk fedő alatt, amíg a hagyma és az alma szinte teljesen péppé fő. Melegen rizzsel, árpagyönggyel, makarónival, hidegen egy szelet pirítóssal is nagyon finom.

Tápanyagtartalom egy adagban:
Energia:  282 kcal (1179 kJ)
Fehérje:  38 g
Zsír:  7 g
Szénhidrát:  15 g
Koleszterin:  90 mg
Rost:  5 g

C-vitamin:  11 mg
B12-vitamin:  0 ug
Kalcium:  38 mg
Vas:  1 mg
Nátrium:  124 mg

 

Vissza a Vitálkonyhára