Almás káposztasaláta

Almás káposztasaláta

 

A dietetikus véleménye: Tél végi vitamindús saláta fogyókúrázóknak. Puffadásra hajlamosak óvatosan fogyasszák.

 Idő: 20 perc     Nehézség: könnyű

Hozzávalók:

  • 40 dkg fejes káposzta
  • 20 dkg alma
  • citromlé
  • bors
  • ecet
  • tört kömény

Elkészítése:

A vékony metéltre vágott káposztát összekeverjük a héjastól kisebb szeletekre darabolt almával és megöntözzük citromlével, megsózzuk, teszünk rá kevés őrölt köménymagot és ráöntjük az ecetes salátalevet. 2-3 órán keresztül hűtőszekrényben érleljük.

 

Tápanyagtartalom egy adagban:
Energia:  85 kcal (355 kJ)
Fehérje:  1,3 g
Zsír:  0,4 g
Szénhidrát:  18,4 g
Koleszterin:  0 mg
Rost:  3,66 g

C-vitamin:  34,9 mg
B12-vitamin:  0 ug
Kalcium:  39,2 mg
Vas:  0,36 mg
Nátrium:  133 mg

 

Vissza a Vitálkonyhára