Borsos tokány

Borsos tokány

A dietetikus véleménye: A magyaros ételkülönlegesség fogyókúrás változatának receptje négy személyre készült, hiszen az egész családnak érdemes megfőzni.

 Idő: 1,5 óra     Nehézség: könnyű

Hozzávalók:

  • fél kg marhalapocka
  • 1 fej vöröshagyma
  • 3-4 gerezd fokhagyma
  • 1 zöldpaprika
  • 1 paradicsom
  • 1 dl száraz fehérbor
  • 10 dkg durum tészta
  • 1 evőkanál olaj

Elkészítése:

Kevés olajon megdinszteljük a karikára vágott vöröshagymát, rátesszük a kockára vágott húst, sózzuk, borsozzuk, rátesszük a fokhagymát, a feldarabolt zöldpaprikát, paradicsomot. Amikor összeforrt, ráöntjük a fehérbort, majd időnként kevés víz pótlásával – sűrű lével – készre főzzük. Köretként személyenként kb. 10 dkg-nyi durumlisztből készült tészta javasolt, kovászos uborkával.

Tápanyagtartalom egy adagban:
Energia:  418 kcal (1747 kJ)
Fehérje:  27,7 g
Zsír:  21,6 g
Szénhidrát:  23,8 g
Koleszterin:  93,7 mg
Rost:  2,5 g

C-vitamin:  26,5 mg
B12-vitamin:  1,5 ug
Kalcium:  35 mg
Vas:  4 mg
Nátrium:  77,5 mg

 

Vissza a Vitálkonyhára