Nyári gyümölcsös piskóta

Nyári gyümölcsös piskóta

A dietetikus véleménye: A piskóta könnyű desszertfajta, fogyókúrázóknak is ajánljuk, minél több gyümölccsel! A megadott értékeket 200 grammra számoltuk!

Hozzávalók:

  • 1 zacskó cukormentes babapiskóta
  • 1/2 kg idénygyümölcs (piros gyümölcsökkel pl. málna, ribizli, eper, szeder a legjobb, de lehet kockára vágott őszibarackkal is)
  • 1 nagy pohár light tejföl
  • 2 kk vaníliaörlemény
  • édesítőszer ízlés szerint (optimális:2 kk)

Elkészítés:

A babapiskótát apró darabkákra törjük. A többi hozzávalót összekeverjük, majd a babapiskótához adjuk. Legalább fél napra hűtőbe tesszük, hogy a piskóta felszívja a tejfölt és a gyümölcs levét. Tálaláskor a tetejét díszíthetjük gyümölccsel, gyümölcsöntettel, citromfűlevéllel is. Olyan egyszerű, hogy akár gyerekek is elkészíthetik.

Tápanyagtartalom egy adagban

Energia: 221.00 kcal (925 kJ)

Fehérje: 4.96 g

Zsír: 11.90 g

Szénhidrát: 22.56 g

Koleszterin: 91.20 mg

Rost: 1.90 g

C-vitamin: 16.11 mg

B12-vitamin: 0.41 µg

Kalcium: 123.89 mg

Vas: 0.58 mg

Nátrium: 63.48 mg

 

Vissza a Vitálkonyhára