Nyári gyümölcsös piskóta
Nyári gyümölcsös piskóta
A dietetikus véleménye: A piskóta könnyű desszertfajta, fogyókúrázóknak is ajánljuk, minél több gyümölccsel! A megadott értékeket 200 grammra számoltuk!
Hozzávalók:
1 zacskó cukormentes babapiskóta
- 1/2 kg idénygyümölcs (piros gyümölcsökkel pl. málna, ribizli, eper, szeder a legjobb, de lehet kockára vágott őszibarackkal is)
- 1 nagy pohár light tejföl
- 2 kk vaníliaörlemény
- édesítőszer ízlés szerint (optimális:2 kk)
Elkészítés:
A babapiskótát apró darabkákra törjük. A többi hozzávalót összekeverjük, majd a babapiskótához adjuk. Legalább fél napra hűtőbe tesszük, hogy a piskóta felszívja a tejfölt és a gyümölcs levét. Tálaláskor a tetejét díszíthetjük gyümölccsel, gyümölcsöntettel, citromfűlevéllel is. Olyan egyszerű, hogy akár gyerekek is elkészíthetik.
Tápanyagtartalom egy adagban
Energia: 221.00 kcal (925 kJ)
Fehérje: 4.96 g
Zsír: 11.90 g
Szénhidrát: 22.56 g
Koleszterin: 91.20 mg
Rost: 1.90 g
C-vitamin: 16.11 mg
B12-vitamin: 0.41 µg
Kalcium: 123.89 mg
Vas: 0.58 mg
Nátrium: 63.48 mg
Vissza a Vitálkonyhára