Tömjénszérum
Mire megoldás?
Hol a Megoldás?

Tömjénszérum 

A kelet fehér aranya

A tömjén a balzsamfafélék családjába tartozó Boswellia-fák kérgéből kivont gyanta. Főleg Keleten termesztik: Omán, Jemen, Szomália és India területén. A fakéregből előcsorduló tömjén a levegő hatására megkeményedik. Egy speciális kaparó segítségével fárasztó kézimunkával lekaparják, majd tömjénvásárokon értékesítik. Már az ókorban is használták a tömjéngyanta kivonatot gyulladások kezelésére és sebek ápolására. A legősibb orvostudomány, az indiai Ayurveda a tömjénkivonatot a reuma, az ízületi megbetegedések és a bélgyulladások esetén alkalmazza. Ehhez a tömjéngyantát finomra őrlik és borban oldják fel. Még ma is ismert a görög gyantabor, a retsina.

A Bibliában a tömjént nagyon gyakran említik. Az arany és mirha mellett a Napkeleti bölcsek értékes tömjént ajándékoztak az újszülött Jézusnak. A mirhával kevert bor volt az egyetlen fájdalom- és érzéstelenítőszer az ókorban, Jézusnak is ez szolgált enyhülésül a kereszten, izsópszivacsba itatva. Európában az elmúlt években újra felfedezték a tömjén jótékony hatását. Tudósok kimutatták, hogy a tömjénsavak csökkentik a gyulladásokat és védenek a tumorok ellen. A gyulladt bőrelváltozások kezelésére és ápolására viszont a nagyon ragadós tömjénkivonat nem megfelelő, mivel ebben a formában a hatóanyagok nem tudnak a bőrbe jutni. Hosszú kísérletezés után Dr. Jabsnak sikerült a tömjéngyantát bőr azonos zsírokkal kapszulába zárnia. Így keletkezett a fehér, folyékony szérum, a Tömjénszérum.
Ha ezt a Tömjénszérumot a bőrre kenjük, akkor bőrazonos zsírjai összeolvadnak a bőr védőrétegével. Így a tömjén hatóanyagai mélyen bejutnak a bőrrétegekbe és gyulladáscsökkentő, ránckisimító, valamint bőrnyugtató hatást érnek el.
A Club of Wellness koncentrátumként és Anti-Aging (öregedés gátló) hatóanyagként kínálja a Tömjénszérumot, amely kiválóan alkalmas a gyulladásos, ráncképződéses tünetek kezelésére. A Tömjénszérumot a ráncokra és a gyulladt bőrrészre kell felvinni és könnyed mozdulatokkal bemasszírozni. Ezután egy vékony réteg Bőrbalzsam Plusszal történő utókezelést javaslunk.

 

 
Vissza a Szépség és Ápolás termékekhez